Pukkelpop verwijdert vlaggen: "Zwarte collaboratievlag hoort hier niet thuis"

Pukkelpop verwijdert vlaggen: "Zwarte collaboratievlag hoort hier niet thuis"

De organisatie van Pukkelpop heeft de Vlaamse strijdvlaggen, symbool van de Vlaamse Beweging, op de campings verwijderd. Pukkelpop ontkent wel dat ook de officiële Vlaamse vlaggen werden weggenomen. In navolging van de commotie rond het incident met klimaatactiviste Anuna De Wever kwamen ook de Vlaamse vlaggen op de campings ter discussie te staan. De Wever zou volgens haar immers lastiggevallen zijn geweest door jongens met Vlaamse vlaggen. De organisatie van Pukkelpop heeft vrijdag dan ook ingegrepen door alle Vlaamse strijdvlaggen te verwijderen.

"Omdat Anuna De Wever werd uitgejouwd, haalt Pukkelpop van sp.a'er Chokri Mahassine alle Vlaamse leeuwenvlaggen weg. Wat een zwaktebod. Linkse traantjes op Pukkelpop", schreef Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken op Twitter.

De Pukkelpop-organisatie ontkent echter dat alle Vlaamse vlaggen werden weggenomen. Het zou enkel gaan om de Vlaamse strijdvlaggen met een Vlaamse leeuw met zwarte klauwen. "Er wordt hier geen enkele Vlaamse vlag verwijderd, maar de zwarte, zogenaamde collaboratievlag hoort hier inderdaad niet thuis", reageerde Pukkelpop op de tweet van Van Grieken.

Na een 'Clap for Climate'-actie donderdagavond op Pukkelpop werden klimaatactiviste Anuna De Wever en haar vriendinnen lastiggevallen door enkele festivalgangers. De Pukkelpop-organisatie heeft een intern onderzoek naar het incident opgestart.

bron: Belga