Pukkelpop kan halfweg tevreden terugblikken

Donderdag hebben zo'n 66.000 bezoekers op Pukkelpop genoten van optredens van onder anderen Rag'n'Bone Man, Dua Lipa, The War On Drugs en Arcade Fire. Nu het festival halfweg is, blikt de festivalorganisatie tevreden terug op de eerste twee dagen Pukkelpop. Woensdag waren al meer dan 40.000 bezoekers aanwezig voor het 'pre-feestje' met onder meer De Jeugd Van Tegenwoordig en Coely. Hoewel de donderdagtickets niet uitverkocht waren, waren er donderdag zo'n 66.000 bezoekers - de maximumcapaciteit - naar het festival. De organisatie was voorbereid op die aantallen. "Het is allemaal heel goed verlopen. Er is een massale opkomst, dus daar zijn we zeer tevreden mee", zegt Frederik Luyten, woordvoerder van Pukkelpop.

Vanaf dit jaar moeten de bezoekers hun festivalbandje aan één kant van de Kempische Steenweg afhalen, waarna ze gedurende het festival aan de overkant kunnen blijven. Die verandering lijkt in de smaak te vallen. "Ons nieuwe systeem aan de ingang werkt blijkbaar goed. Daardoor is de druk aan de ingang weggenomen. Bezoekers kunnen nu eigenlijk gewoon binnenwandelen", zegt Luyten.

Ook op Pukkelpop kon men niet om het overlijden van zangeres Aretha Franklin heen. Zo galmde 'Respect' door de boxen tussen de concerten, terwijl tussen de optredens door ook een pancarte ter nagedachtenis van de 'Queen of Soul' werd getoond. Verder zijn er op Pukkelpop opvallend veel gevallen van wespensteken gerapporteerd. Het Vlaamse Kruis moest daarvoor heel wat mensen verzorgen.

Donderdag opende het festival officieel om 11 uur. Onder anderen Rag'n'Bone Man, Dua Lipa, The War On Drugs en Arcade Fire maakten hun opwachting op het hoofdpodium. Vrijdag opent het festival opnieuw om 11 uur, maar dan verwacht de organisatie traditioneel iets minder volk. Onder anderen Papa Roach, N.E.R.D, Goose en Oscar and the Wolf staan op het programma. Charlotte de Witte sluit vrijdag de Main Stage af ter vervanging van Travis Scott, die zijn optreden heeft afgezegd door onvoorziene verplichtingen met de MTV Music Awards.

bron: Belga