PSG en Chelsea hebben een akkoord over transfer David Luiz

PSG en Chelsea hebben een akkoord over transfer David Luiz

Paris Saint-Germain en Chelsea hebben een akkoord gesloten over de overgang van de Braziliaanse verdediger David Luiz naar Londen. Dat hebben beide clubs woensdag gemeld. De afronding van de transfer hangt nu alleen nog af van de traditionele medische testen en de persoonlijke voorwaarden die de speler stelt, zo verduidelijkten de twee teams. Met de overgang zou een bedrag van veertig miljoen euro gemoeid zijn. In 2014 verliet de 29-jarige verdediger nog Chelsea om in Parijs te gaan voetballen. PSG betaalde toen vijftig miljoen voor de Braziliaan.

Luiz is de tweede defensieve versterking die Chelsea enkele uren voor het sluiten van de transfermarkt aantrekt. Eerder woensdag maakte de Londense club ook al de komst van de Spaanse linksachter Marcos Alonso bekend, die zijn handtekening gezet heeft onder een contract van vijf seizoenen bij "The Blues".

Chelsea, de ploeg van Rode Duivels Thibaut Courtois, Eden Hazard en Michy Batshuayi, telt na drie speeldagen nog het maximum van de punten in de Premier League en staat samen met Manchester City en Manchester United aan de leiding.

bron: Belga