Proximus League - Westerlo zet Roeselare vlot opzij en blijft foutloos

KVC Westerlo blijft ook na de derde speeldag in de Proximus League het klassement aanvoeren. De Kemphanen namen in Het Kuipje met 4-1 de maat van KSV Roeselare en behouden hun perfect rapport. Maxime Biset (8.) kopte Westerlo na een corner op voorsprong, waarna Wesley Vanbelle (11.) de gelijkmaker vanop afstand binnen vlamde. Na een lichte fout op Petrov zette Christian Brüls halverwege de eerste helft een eerste strafschop om. Biset (29.) duwde zijn tweede van de avond in een tijd knap binnen. Ook Brüls (40.) scoorde een tweede keer in de eerste helft. Na handspel van Godwin voerde de Oostkantonner een bisnummer op vanaf de stip. Na de pauze kregen de Kemphanen een derde penalty. Petrov mocht dit keer aanleggen, maar stuitte op doelman Biebauw.

Eerder op de avond pakte Virton op bezoek bij Lommel (0-3) zijn eerste overwinning. Oud-Heverlee Leuven smeerde Beerschot vrijdagavond al zijn eerste nederlaag aan (3-0). Union kan zondag opnieuw naast Westerlo klimmen in de stand, mits een thuiszege tegen Lokeren zondagnamiddag (16u00).