Proximus League - Penaltytreffer in slotseconden kost Cercle Brugge twee dure punten

Cercle Brugge kan zaterdagavond bijgebeend worden door Lierse bovenaan in de stand van de tweede periode in de Proximus League. Op de 25e speeldag speelden de Bruggelingen vrijdagavond 2-2 gelijk op bezoek bij OH Leuven, dat diep in de blessuretijd een lichte strafschop benutte. Een efficiënt Cercle kwam via Irvin Cardona (34.) op voorsprong. In de tweede helft kon de Franse spits de voorsprong verdubbelen, maar zijn schot strandde op de paal. Cercle zou zich die misser beklagen, want amper een minuut later viel het doelpunt aan de overzijde. Doelman Paul Nardi bracht eerst nog redding, Samy Kehli (72.) scoorde in de herneming. Xavier Mercier (79.) leek de Bruggelingen met een gekruld schot de volle buit te bezorgen, maar OH Leuven redde nog een punt. Scheidsrechter Nathan Verboomen legde in de slotseconden na licht contact het leer op de stip, Yannick Aguemon (90.+5) nam het geschenk in dank aan.

De draw levert de Leuvenaars niets meer op. OHL telt nu al 8 punten minder dan de leider uit Brugge, er zijn nog 9 punten te verdienen. SK Lierse kan zaterdag mits een zege op het veld van Westerlo wel op gelijke hoogte komen met Cercle.