Proximus League - "Overname om ambities met Beerschot Wilrijk waar te maken"

Proximus League - "Overname om ambities met Beerschot Wilrijk waar te maken"

KFCO Beerschot-Wilrijk heeft vrijdag een "sterke investering" door hoofdsponsor DCA aangekondigd. In een principeakkoord bedong het Kempens bouwbedrijf honderd procent van de aandelen. "Als hoofdsponsor konden we onze ambities moeilijk waarmaken. Met de overname lukt dat misschien wel", verklaarde DCA-bestuurder Luc Neefs. DCA is sinds dit seizoen hoofdsponsor van Beerschot Wilrijk. "Door intensief samen te werken hebben we de club heel goed leren kennen. We hebben appreciatie voor de ambitie die deze club heeft. Die sluit perfect aan bij de groei die DCA in zijn andere activiteiten voorziet. Vanuit die optiek was de overname van Beerschot Wilrijk een logische stap. Zo kunnen we een actievere rol spelen binnen de club, meer zijn dan een sponsor die vooral van de zijlijn toekijkt", aldus Neefs.

Op een persconferentie vrijdagmiddag benadrukte Beerschot Wilrijk dat de club in handen blijft van het huidige bestuur. "Er is een duidelijke afspraak gemaakt op vraag van DCA om continuïteit van bestuur te hebben. Er zullen hier de komende weken geen nieuwe voorzitters of managers rondlopen. Het is zeker de bedoeling om op termijn het bestuur en de structuur van Beerschot Wilrijk te professionaliseren, maar we willen de mensen die hier de voorbije jaren hard en vaak vrijwillig hebben gewerkt honoreren en respecteren", bevestigde Neefs. "De bedoeling is wel dat DCA voor honderd procent eigenaar zal zijn van Beerschot Wilrijk. Er zijn duidelijke afspraken gemaakt met het bestuur om dat open te stellen voor andere partners, maar DCA zal wel altijd minstens de helft van de aandelen in handen houden. Op die manier kunnen we de club in Antwerpen en Vlaanderen verankeren."

In eerste instantie zal het nieuwe kapitaal gebruikt worden om het oefencomplex en het jeugdcentrum uit te bouwen. "Het principeakkoord moet nu volledig uitgewerkt worden tot een gedetailleerde overeenkomst met duidelijke afspraken. Daarna moeten we voor de komende jaren een budgetplan en een businessplan opstellen. Ons engagement strekt zich immers uit over minstens vijf jaar. Veel zal afhangen van een eventuele promotie naar de Jupiler Pro League. Laat ons hopen dat we dat dit jaar al kunnen bewerkstelligen."

.

bron: Belga