Proximus League - OHL en KV Mechelen spelen gelijk in eerste topper, Mechelse supporters misdragen zich

OH Leuven en KV Mechelen hebben zaterdag op de eerste speeldag van de Proximus League 1-1 gelijkgespeeld. Frédéric Duplus (45.+5) en Mathieu Cornet (88.) zorgden voor de doelpunten. De bezoekende supporters misdroegen zich. Ze troffen halverwege de tweede helft Leuven-doelman Thamsatchanan met een flesje, waarna de partij tien minuten stillag. OH Leuven en KV Mechelen begonnen hun openingswedstrijd met een lange studiefase. De eerste kans kwam er pas even voor het halfuur toen Storm de vuisten van Leuven-doelman Thamsatchanan testte. KV Mechelen was baas, maar het was Leuven dat desondanks op voorsprong kwam. Vijf minuten in de toegevoegde tijd van de eerste helft profiteerde Duplus van geharrewar in de Mechelse defensie om de 1-0 ruststand op het bord te zetten.

Na de pauze was het meteen hommeles. Thamsatchanan werd geviseerd door het bezoekende publiek en kreeg zelfs een flesje water tegen het hoofd gegooid. De Thai ging neer en de partij werd iets meer dan tien minuten stilgelegd. KVM drong nadien nog aan voor de gelijkmaker, en dat resulteerde finaal in de 1-1 van Cornet. De spits profiteerde twee minuten voor tijd van een slechte controle van ploegmakker Engvall om alsnog de verdiende gelijkmaker op het bord te zetten.

Vrijdag opende promovendus Lommel SK de Proximus League met een 1-0 zege tegen Union. Later zaterdag (om 20u30) volgt nog een duel tussen Westerlo en Roeselare. Zondag (om 16u00) sluiten Tubeke en Beerschot Wilrijk de openingsspeeldag in 1B af.