Proximus League - Lierse blijft op een punt steken bij Union, Antwerp is alleen leider

Lierse is zondagavond op de achtste speeldag van de tweede periode in de Proximus League op een 0-0 gelijkspel blijven steken bij Union. Hierdoor komt Antwerp, dat zondagnamiddag met 0-1 won bij Cercle Brugge, alleen aan de leiding in de tweede periode. In een gelijkopgaande partij in het Koning Boduewijnstadion kwam noch Union noch Lierse tot scoren. Vooral voor de bezoekers was dat een tegenvaller. Zij zouden bij een driepunter alleen op kop komen.

Eerder op de dag had Antwerp bij Cercle Brugge genoeg aan een treffer van invaller Buyl (67.) Die stond nauwelijks enkele minuten op het veld, nadat hij de geblesseerde Vleminckx was komen vervangen.

Zaterdag coachte Emilio Ferrera voor de laatste keer OH Leuven. De Vlaams-Brabanders gingen aan Den Dreef met 1-3 onderuit tegen Tubeke en dat bleek de druppel te zijn voor het Leuvense bestuur. Ferrera werd zondag aan de kant geschoven. Leuven was nochtans sterk aan de partij begonnen en stond aan de pauze 1-0 voor door een treffer van Tabekou (23.). Na de rust was Tubeke echter erg trefzeker. Diallo (47. en 75.), twee keer vanop de stip, en Laurent (53.) legden de eindstand vast op 1-3.

Vrijdag al kwam Roeselare niet verder dan een 1-1 gelijkspel bij Lommel United. Cornet kopte de West-Vlamingen op slag van rust nog wel op voorsprong, maar Maletic trapte Lommel op het uur verdiend op gelijke hoogte.

In de stand van de tweede periode leidt Antwerp nu met 16 punten. De Great Old wordt op de voet gevolgd door Lierse (15) en Roeselare (15).