Proximus League - KV Mechelen op kop na vlotte zege tegen OH Leuven

Proximus League - KV Mechelen op kop na vlotte zege tegen OH Leuven

KV Mechelen is voorlopig de nieuwe leider in de Proximus League. Een enthousiast Malinwa opende de negende speeldag in 1B vrijdagavond met een vlotte overwinning tegen een ziek OH Leuven. Achter de Kazerne werd het 3-0. OHL deelt de rode lantaarn met Tubeke. In een pot eenrichtingsvoetbal zorgden Rob Schoofs (26.), na een slimme een-twee, en een ontzettend bedrijvige Gustav Engvall (30.) voor de 2-0 ruststand. Na de pauze zette William Togui (51.) de kroon op het werk. Nadien nam de thuisploeg zijn voet van het gaspedaal, maar zelfs dan kon OHL geen vuist maken.

KV Mechelen gaat met 15 punten voorlopig aan de leiding in de stand. Daarachter ligt alles op een zakdoek. Union en Westerlo verzamelden 13 punten. Lommel, Beerschot Wilrijk en Roeselare hebben 12 punten. Tubeke en OH Leuven sluiten de rij met 6 punten.

Zaterdag staan Lommel-Roeselare (17u00) en Beerschot Wilrijk-Tubeke (20u30) op het menu. Union en Westerlo nemen het zondagnamiddag (16u00) tegen elkaar op in het Dudenpark. De winnaar van die onverwachte topper stoot KV Mechelen van de troon.

bron: Belga