Proximus League - KV Mechelen en Beerschot Wilrijk strijden om promotie naar 1A

Proximus League - KV Mechelen en Beerschot Wilrijk strijden om promotie naar 1A

De titelstrijd in de Proximus League wordt zaterdagnamiddag beslecht met een duel in het AFAS Stadion tussen KV Mechelen en Beerschot Wilrijk. Vorig weekend werd in de heenwedstrijd van de promotiefinale op het Kiel niet gescoord. KV Mechelen zal het ticket voor 1A moeten afdwingen zonder topschutter Igor de Camargo. De negenvoudige Rode Duivel, dit seizoen goed voor 17 goals in 32 matchen, viel vorige week zaterdag uit met een knieblessure. Malinwa stoomt hem klaar voor de bekerfinale op 1 mei tegen AA Gent.

Ook Beerschot Wilrijk kan niet op zijn sterkst aantreden. Centrale verdediger Jan Van den Bergh moet immers geschorst toekijken na zijn uitsluiting in de heenmatch.

KV Mechelen degradeerde vorige zomer uit de hoogste klasse en won dit seizoen de eerste periode in 1B. De tweede periode moest de ploeg van Wouter Vrancken, na een spannende laatste speeldag, aan Beerschot Wilrijk laten. De Kielse Ratten, waar Stijn Vreven op de bank zit, staan voor het tweede seizoen op rij in de promotiefinale. Vorig jaar beleefde de Antwerpse club een nachtmerrie toen Cerclespits Cardona in de 90e minuut met een strafschop de titeldroom aan diggelen trapte.

Mocht het opnieuw mislopen, dan heeft Beerschot Wilrijk mogelijk een vangnet. KV Mechelen riskeert immers nog een sportieve sanctie (degradatie? ) wegens wedstrijdvervalsing in het kader van het fraudedossier Propere Handen. Francis Vrancken, sterke man achter Beerschot Wilrijk, liet in aanloop naar de terugmatch noteren "100 procent" zeker te zijn dat zijn club volgend seizoen in 1A speelt. "Onze advocaat zit heel dicht op het dossier en volgens hem kan het niet zijn dat KV Mechelen straks niet degradeert naar de eerste amateurklasse. De elementen in het dossier laten daar geen twijfel over bestaan. Bijgevolg zouden wij sowieso stijgen naar 1A", vertelde Vrancken.

Donderdag besliste het federaal parket alvast een aantal stukken van het matchfixingluik in het fraudedossier over te maken aan de onderzoekscoördinator van de KBVB. Mechelen en Waasland-Beveren zouden op de laatste speeldag van vorig seizoen, met behulp van makelaar en spijtoptant Dejan Veljkovic, hun onderlinge wedstrijd hebben vervalst.

Het beslissende promotieduel tussen Mechelen en Beerschot Wilrijk begint zaterdag om 16 uur. De verliezer krijgt een ticket voor play-off 2.

bron: Belga