Proximus League - Jürgen Baatzsch niet langer voorzitter van Union

Proximus League - Jürgen Baatzsch niet langer voorzitter van Union

Jürgen Baatzsch is niet langer de voorzitter van Union Sint-Gillis, de traditieclub in de Proximus League (1B). De voormalige hoofdaandeelhouder zet een stap terug om zich te focussen op zijn andere commerciële projecten, zo laat Union vrijdag weten. Baatzsch wordt wel erevoorzitter van de Unionisten. Baatzsch nam in 2013 de fakkel over bij Union, nadat de traditieclub maar net de degradatie naar de vierde klasse had vermeden. De Duitse investeerder loodste Union in 2015 naar de tweede klasse, maar kon het stamnummer 10 niet naar de hoogste divisie brengen. Vorige maand verkocht de Duitser zijn aandelen aan de Brit Tony Bloom, die ook eigenaar is van Premier League-club Brighton & Hove Albion. Baatzsch zou voorzitter mogen blijven, maar trekt zich alsnog terug om zich op zijn eigen commerciële activiteiten toe te leggen.

"Het is een eer om een club als Union en zijn fans te hebben mogen dienen de voorbije jaren", kondigt Baatzsch zijn afscheid aan in een persbericht. "Nu is de tijd gekomen om mijn verantwoordelijkheden bij de club door te geven en mij te focussen op mijn andere commerciële activiteiten."

Hoofdaandeelhouder Bloom bedankte Baatzsch voor bewezen diensten en benoemde de Duitser tot erevoorzitter. "Hij heeft met grote onderscheiding zoveel voor deze club gedaan, ook in mindere periodes. Ik ben ervan overtuigd dat hij dat verder zal kunnen doen in de toekomst in zijn rol van ambassadeur van onze club", aldus de Brit, die zijn fortuin vergaarde met een gokalgoritme. Hij gaat nu op zoek naar een nieuwe operationele manager.

Baatzsch vervoegt burgemeester Charles Picque (PS) in het lijstje van Union-erevoorzitters.

bron: Belga