Proximus League - Beerschot Wilrijk houdt de punten thuis tegen Union

Beerschot Wilrijk heeft zaterdag op de twintigste speeldag van de Proximus League zijn tweede zege op rij geboekt. De Ratten zetten op het Kiel Union opzij met 2-1. In de stand van de tweede periode in 1B blijft Beerschot Wilrijk, de winnaar van de eerste periode, vijfde. Union mist de kans om op gelijke hoogte met Lierse te komen en blijft tweede. Placca bracht de Antwerpenaren na negen minuten aan de leiding met een knappe volley en Alexander Maes verdubbelde op het halfuur de voorsprong van de thuisploeg met een heerlijk afstandschot. Union scoorde meteen na rust tegen via Martens (49.), maar daar bleef het - ondanks enkele goede kansen voor de Brusselaars - bij.

Later zaterdag (om 20u30) komen ook Westerlo en Cercle Brugge nog in actie in de Proximus League. Vrijdag won OH Leuven de openingswedstrijd van de twintigste speeldag in 1B met 2-1 van Lierse.