Proximus League - Antwerp alleen leider na zege bij Roeselare

Antwerp is alleen leider in de Proximus League, die op enkele speeldagen van het einde spannend blijft. The Great Old sloot zondag de 28e speeldag in de tweede voetbalklasse af met een 0-1 zege op het veld van Roeselare. Limbombé scoorde vlak na de pauze het enige doelpunt van de wedstrijd. Antwerp pakte na een magere 3 op 12 opnieuw de drie punten. Nog op zondag leed rode lantaarn Coxyde in eigen huis een 0-1 nederlaag tegen Dessel Sport.

Zaterdag al boekte White Star Brussel een 2-1 overwinning tegen Geel. Tubeke morste met de punten tegen Heist (3-3) en ziet White Star over zich wippen naar de tweede plaats in de stand. Ook de wedstrijd Lommel United-Deinze eindigde op 3-3. Eupen ging met overtuigende 0-3 cijfers winnen bij Seraing United. SK Lierse heeft opnieuw zicht op een plaats in de top acht na een 1-4 winstpartij tegen Patro Eisden. Cercle Brugge kwam vrijdag in het Jan Breydelstadion niet verder dan een puntendeling tegen Union (1-1). Virton was bye.

Antwerp voert het klassement aan met 54 punten. WS Brussel, dat één wedstrijd meer gespeeld heeft, heeft drie punten achterstand op de leider. Tubeke (50), Eupen (48) en Cercle Brugge (46) hebben net als Antwerp 26 wedstrijden afgewerkt. Lommel United en Roeselare puurden 43 punten uit 27 wedstrijden. Union sluit de top acht af. De Brusselaars speelden 26 wedstrijden en tellen 40 punten. Daarna volgen SK Lierse (38), Dessel Sport (36), Seraing (34) en Virton (32). Voor Geel (24), Deinze (23), Heist (18), Patro Eisden (17) en rode lantaarn Coxyde (13) nadert het amateurvoetbal.

bron: Belga