Protestantse Kerk investeert in Duitse 'Godspots'

Protestantse Kerk investeert in Duitse 'Godspots'

Een lange preek of een oersaai doopsel kan binnenkort afgewisseld worden door snel even Facebook te checken of een tweet de wereld in te sturen in Duitse protestantse kerken. Het geloof lanceert in de komende weken wifi-hotspots in 220 gebedshuizen, beginnende met de 'Französischer Dom' in Berlijn.

"Mensen zijn niet minder spiritueel dan vroeger, maar de manier van communiceren is veranderd. Er gebeurt veel op sociale netwerken en in digitale gemeenschappen. Met 'Godspot' willen we een veilig en betrouwbaar huis in de digitale wereld aanbieden", verduidelijkt Fabian Kraetschmer, de IT-verantwoordelijke van de Evangelische Kerk Berlijn-Brandenburg-schlesische Oberlausitz, op de site van Godspot.

Wie het goddelijke netwerk wil benutten, hoeft zich niet eens in te schrijven of te registreren. De wifiverbinding is gratis, maar gebruikers krijgen wel eerst een pagina met informatie over het kerkgebouw en de lokale parochie te zien. Het zou de eerste keer zijn dat een geloofsorganisatie doorheen een heel land zo'n dienst levert.

Archiefbeeld AFP / J. Lago