Protestactie levert politie Brussel-West versterking op

Protestactie levert politie Brussel-West versterking op

Vorige week donderdag leken de interventiediensten van de politiezone van Brussel-Zuid massaal door een virus te zijn getroffen. Alle agenten meldden zich ziek. In realiteit bleek er geen gezondheidsprobleem te zijn, maar protesteerden ze tegen de toenemende werkdruk binnen het korps. En hun actie viel niet in dovemansoren.

Het politiecollege van de zone Brussel-West en de vakbonden bereikten gisteren een akkoord over extra agenten die de diensten op korte termijn komen versterken. Wijkagenten kregen de vraag of ze vrijwillig willen overstappen. Elf agenten van het Kanaalplan van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambom (N-VA) zullen hun plaatsen dan invullen. Er komt ook een sectie van de federale politie die de lokale ordediensten zullen versterken bij evenementen. "Op korte termijn kunnen we hier absoluut mee leven", zegt VSOA-afgevaardigde Kris Verstraeten.

Op lange termijn ziet Vilvoords burgemeester Bonte wel nog structurele problemen. "Een eerlijke en rechtvaardige financiering van de politiezones is essentieel voor een efficiënt veiligheidsbeleid. Het is daarbij essentieel dat er werk wordt gemaakt van één efficiënte en centraal aangestuurde politiezone voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest."