Protest Libanon - Opnieuw massademonstraties

Protest Libanon - Opnieuw massademonstraties

Er is zondag opnieuw massaal betoogd in Libanon, eerst door aanhangers van president Michel Aoun en enkele uren later door Libanezen die het einde van het regime eisen. Zij kwamen met tienduizenden samen aan het Martelarenplein in Beiroet. Het zou gaan om de grootste betoging sinds het aftreden van premier Hariri eerder deze week. De protesten tegen de Libanese regering, die beschuldigd wordt van corruptie en mismanagement van de economie, startten midden oktober. Premier Hariri bood deze week zijn ontslag aan. In afwachting van de beloofde hervormingen, werd hij door de president belast met de lopende zaken.

Zondag betuigden, voor het eerst sinds de protesten begonnen, duizenden betogers hun steun aan president Michel Aoun. Ze marcheerden in een kilometerslange stoet naar het presidentieel paleis in de wijk Baabda. Ze beklemtoonden dat de 84-jarige Aoun niet verantwoordelijk is voor de corruptie, maar die integendeel zelf probeert te bestrijden.

Enkele uren later werd dan verzamelen geblazen op het Martelarenplein in Beiroet. Tienduizenden betogers vragen dat de heersende politieke klasse zou opstappen. Ook in andere steden kwamen mensen de straat op.

bron: Belga