The Prodigy-frontman Keith Flint stapt uit het leven

The Prodigy-frontman Keith Flint stapt uit het leven

 

De zanger werd dood aangetroffen in zijn huis in Dunmow, Essex. "Bij aankomst moesten we een 49-jarige man helaas dood verklaren. Zijn naasten werden gewaarschuwd", aldus een politiewoordvoerder.

Hoewel de politie het overlijden niet als verdacht beschouwt, maakte Liam Howlett, het muzikale brein achter The Prodigy, op Instagram bekend dat Flint zich van het leven heeft beroofd.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

The news is true , I can't believe I'm saying this but our brother Keith took his own life over the weekend , I'm shell shocked , fuckin angry , confused and heart broken ..... r.i.p brother Liam #theprodigy

Une publication partagée par The Prodigy official (@theprodigyofficial) le

The Prodigy was één van de meest succesvolle dance-acts uit de jaren 90. De groep was verschillende keren headliner op Torhout-Werchter, Rock Werchter en Pukkelpop. Keith Flint was het uithangbord op het podium, met zijn opvallende kapsels, gekleurde lenzen en piercings.

Bekende nummers zijn 'No Good (Start the Dance)', 'Out of Space', 'Breathe', 'Firestarter' en 'Smack My Bitch Up'.

The Prodigy stond in principe op zaterdag 27 juli op het podium van Suikerrock in Tienen. De groep was ook één van de headliners op het Nederlandse muziekfestival Lowlands, medio augustus.

[gallery td_select_gallery_slide="slide" size="large" ids="897344,897345,897346,897347,897349,897348"]