Pro League roept op tot meer respect voor Belgische scheidsrechters

Pro League roept op tot meer respect voor Belgische scheidsrechters

Trainers en spelers moeten meer respect tonen voor de Belgische scheidsrechters. Dat vindt althans CEO Pierre François van de Pro League. "In vergelijking met het gedrag ten opzichte van de scheidsrechters op het WK, zijn de reacties in België te vaak overdreven", zei François in Tubeke, waar de nieuwe spelregels voor de start van het voetbalseizoen werden voorgesteld. "We waren vorig seizoen niet altijd tevreden over de arbitrage. Maar het Referee Department heeft hard gewerkt en tijdens de play-offs was het al veel beter. Nu moeten de scheidsrechters enkel nog gerespecteerd worden", aldus François. "Er is een groot verschil tussen de manier waarop men in België met scheidsrechters omgaat en de manier waarop WK-scheidsrechters behandeld worden. De reacties zijn vaak overdreven. Dat is nefast voor het imago van onze competitie en onze clubs. Laten we allemaal beter doen dan vorig jaar. Dat zal goed zijn voor de coaches, de spelers, de arbiters en de clubbestuurders."

De CEO van de Pro League vroeg aan de clubs om zich met klachten over de arbitrage voortaan tot hem te richten. "Scheidsrechtersbaas Johan Verbist en het Referee Department staan al voldoende onder druk. Ik sta in dagelijks contact met Verbist. We discussiëren veel met elkaar, zelfs al zijn we het niet altijd met elkaar eens."

Verbist nam tijdens de meeting in het Belgian Football Center in Tubeke het woord om enkele regelwijzigingen en nieuwe reglementen voor te stellen voor de start van de Jupiler Pro League jaargang 2018-2019.

bron: Belga