Pro League maakt voorbehoud bij plan van voetbalbond

Pro League maakt voorbehoud bij plan van voetbalbond

De Pro League maakt voorbehoud bij het arbitrageplan dat Peter Bossaert, CEO van de Belgische voetbalbond KBVB, en raadgever David Elleray vandaag op de Raad van Bestuur voorstelden. Dat laat de instantie vandaag weten. Later op de dag wordt het plan in Tubeke aan de pers uit de doeken gedaan. De Pro League laat weten "de kwaliteit en noodzaak van het plan te onderlijnen, onder meer inzake de rekrutering en opleiding van jonge scheidsrechters en de omkadering en evaluatie van de professionele scheidsrechters". Maar de instantie uit ook enkele bedenkingen.

"De Pro League maakt echter unaniem voorbehoud aan bij de budgettering van het plan, en vraagt dat, naar Engels model, de CEO van de Pro League zitting neemt in het hoogste orgaan van het scheidsrechtersdepartement en herhaalt nogmaals bondsartikel B.242.12, dat aangeeft dat de coördinator Arbitrage voor het Profvoetbal door het Uitvoerend Comité wordt benoemd, op voordracht van de Pro League."

De gewezen Engelse topref Elleray heeft van de KBVB de opdracht gekregen de Belgische arbitrage onder de loep te nemen en samen de toekomst uit te tekenen. Vandaag wordt hierover meer uitleg gegeven. In principe volgt ook meer info over de opvolger van scheidsrechtersbaas Johan Verbist. Die zette maandag de samenwerking met de KBVB stop.

bron: Belga