Pro League Gala - Malinovskyi, Pozuelo of Vanaken wordt Profvoetballer van het Jaar

Pro League Gala - Malinovskyi, Pozuelo of Vanaken wordt Profvoetballer van het Jaar

Maandagavond wordt in Autoworld Brussel de Profvoetballer van het Jaar gekroond. Hans Vanaken kan zichzelf opvolgen op de erelijst. De draaischijf van Club Brugge krijgt concurrentie van de Oekraïner Ruslan Malinovskyi, smaakmaker bij competitieleider KRC Genk, en de Spanjaard Alejandro Pozuelo. Die verliet de Limburgers inmiddels voor het Canadese Toronto. Het zijn de spelers uit 1A en 1B die de winnaar kiezen. Zij stemden in de loop van de maand april.

Vorig jaar won Vanaken voor ploegmaat Ruud Vormer en Junior Edmilson, die daarna Standard inruilde voor een Qatarees avontuur.

Naast de trofee voor Profvoetballer worden er ook awards uitgereikt voor onder meer de beste rookie (U21), coach, scheidsrechter, greenkeeper en speler uit de Proximus League.

Bij de beloften zijn de genomineerden Sander Berge (KRC Genk), Zinho Vanheusden (Standard) en Yari Verschaeren (Anderlecht). Laszlo Bölöni (Standard), Philippe Clement (KRC Genk) of Ivan Leko (Club Brugge), de winnaar van 2018, krijgt de prijs voor beste coach. Erik Lambrechts, Bram Van Driessche of Lawrence Visser wordt in de categorie van de scheidsrechters de opvolger van Jonathan Lardot.

In de Proximus League gaat het tussen de Comorees Faïz Selemani (Union), Nikola Storm (KV Mechelen) en de Zuid-Afrikaan Percy Tau (Union).

bron: Belga