Prison Break-acteur reageert met pakkende bekentenis op internet-meme

Wentworth Miller, het hoofdpersonage uit de televisieserie Prison Break, heeft op zijn Facebook-pagina uitgebreid gereageerd op een meme van hem. De meme bestaat namelijk deels uit foto's van Miller, toen hij met een zware depressie worstelde.
door
Xavier
Leestijd 2 min.

Miller reageerde op een post van The Lad Bible, een heel populaire groep op Facebook. Die had een meme gepost waarop de afgetrainde acteur uit de Prison Break-periode vergeleken wordt met de Miller die enkele jaren later een kilo's bijgekomen is.

Wat op dat moment maar door weinigen geweten was, was dat Miller op dat moment met een zware depressie kampte. Hij had zelfmoordneigingen en zocht zijn toevlucht in eten. Hierdoor was zijn gewicht vanzelfspreken ietwat gestegen. Dat juist op dat moment een foto van hem werd gemaakt en dat de afbeelding uitgroeide tot een meme, bracht Miller en zijn familie veel verdriet. Toch kijkt de acteur nu met een ander gevoel terug op de periode. Hij herinnert zich de strijd en is maar wat blij dat hij zich nu veel beter vindt.

The Lad Bible, die de meme verspreidde, heeft zich ondertussen ook al geëxcuseerd. De groep benadrukt dat het op geen enkele manier Miller wou kwetsen of doen uitschijnen dat mentale gezondheidsperikelen iets is om mee te lachen. The Lad Bible belooft psychologische problemen een plek te blijven geven in hun berichten en hoopt te kunnen helpen aan het doorbreken van het taboe errond.

Om op een positieve noot te eindigen: fans van de serie Prison Break kunnen zich al klaarzetten voor de televisie, want een nieuw seizoen van de reeks is in de maak.

 

 

Foto AFP / M. Buckner