Prinses Astrid bezoekt 130 jaar oud opvangtehuis voor dakloze vrouwen

Prinses Astrid bezoekt 130 jaar oud opvangtehuis voor dakloze vrouwen

Het Home Victor Dupré voor dakloze vrouwen heeft vandaag zijn 130ste verjaardag gevierd met een bezoek van prinses Astrid. Het opvangtehuis, gelegen in de Brusselse Marollen, richt zich op de re-integratie van de vrouwen en hun kinderen. Het opvangtehuis heeft een capaciteit van 71 bedden verdeeld over 29 kamers waarvan er 6 voor alleenstaande vrouwen zijn. Het opvangtehuis biedt daarmee plaats aan 29 vrouwen en een veertigtal kinderen, het hele jaar door. Het opvangtehuis is ook praktisch het hele jaar door bezet.

Het 'asiel voor vrouwen' werd in 1887 opgericht door de Werken van Gastvrijheid en ter gelegenheid van die 130ste verjaardag kreeg het home vrijdag een bezoek van prinses Astrid. Ze bezocht er verschillende vrouwen in hun kamers en praatte er met hen over de hindernissen die ze in hun leven tegenkwamen. De kinderen van het home zongen nadien in koor nog twee liedjes voor de prinses.

"Het is een eer en een erkenning voor het personeel, maar ook voor de vrouwen in ons opvangtehuis dat de prinses is ingegaan op onze uitnodiging", vertelt directrice Christine Bruelemans.

Het opvangtehuis biedt de vrouwen niet enkel een slaapplaats, maar focust vandaag met haar 25 sociaal medewerkers ook op de re-integratie van de dakloze vrouwen. De vrouwen kunnen zo lang als ze willen in het home verblijven.

bron: Belga