Primus Classic Impanis-Van Petegem - Greg Van Avermaet wil conditie nog aanhouden tot WK

Primus Classic Impanis-Van Petegem - Greg Van Avermaet wil conditie nog aanhouden tot WK

Voor de aanvang van de Primus Classic Raymond Impanis-Peter Van Petegem werd olympisch kampioen Greg Van Avermaet (BMC) uitgebreid gelauwerd. De Waaslander reed een zeer opmerkelijke koers en was de aanstoker van een vlucht die even kans op slagen leek te hebben. Tot het peloton op acht kilometer van de eindmeet opnieuw aansloot en zo aanstuurde op een massasprint.

"Ik wou de finale openbreken toen ik het nodig achtte. We sloegen vlug een mooie kloof met een knappe groep, maar enkele ploegen wilden aansturen op een massasprint. Bovendien was de finale op deze vlakke wegen net niet lastig genoeg om de groepsspurt te ontlopen", verduidelijkte Van Avermaet.

"Ik probeerde om de koers nogmaals te winnen, maar daar slaagde ik niet in. Ik hoop mijn goede conditie te kunnen rekken tot aan het wereldkampioenschap. Voor mij volgt nu de Eneco Tour en dat is de laatste aanloop naar het WK. Het is belangrijk om fris te blijven. Maar mijn jaar is sowieso al geslaagd. Ik wou na mijn olympische titel er nog iets bij hebben en dat lukte reeds in Canada."

bron: Belga