Primeur in ons land: polsbandje tegen concertrokers

Primeur in ons land: polsbandje tegen concertrokers

De campagne krijgt de steun van belangrijke concertorganisatoren en uitbaters van bekende zalen. Naast de AB en het Sportpaleis werken onder meer het Koninklijk Circus, de Botanique en de Vooruit mee. Ook de VRT-zenders MNM en Studio Brussel zullen bandjes uitdelen tijdens hun evenementen.

Schadelijk

De initiatiefnemers hopen rokers op een vriendelijke manier duidelijk te maken dat ze niet binnen mogen roken. “Als iemand een sigaret opsteekt tijdens een concert, roken anderen passief mee en ademen ook zij de schadelijke stoffen uit de tabaksrook in. Daarnaast zet het vaak anderen aan om er dan ook eentje op te steken. En voor je het weet, rookt iedereen mee.”

Nicki Minaj

Om de boodschap over te brengen naar de concertzalen, deelt de organisatie vanaf vandaag #smokefreeconcerts-polsbandjes uit tijdens een aantal concerten. De fans van rapster Nicki Minaj zullen deze avond tijdens haar concert in Paleis 12 als eerst de bandjes kunnen ontvangen. "Vanaf vandaag dragen alle partners een eenduidige boodschap uit op al hun communicatiekanalen: samen gaan we voor #smokefreeconcerts en halen we de rook uit het concert en de rock-'n-roll uit de sigaret", sluit Kom op tegen Kanker af.