Primera Division - Sevilla maakt in dolle slotfase einde aan zegereeks Real Madrid

door
Belga
Leestijd 2 min.

Real Madrid weet weer wat verliezen is. De leider in de Spaanse Primera Division verloor zondagavond op de achttiende speeldag bij Sevilla met 2-1. Een strafschopdoelpunt van Cristiano Ronaldo leek lang genoeg voor een nieuwe overwinning van Real, maar in een knotsgek matcheinde scoorde Sevilla nog tweemaal. Door de nederlaag komt er een einde aan de zegereeks van Real die al veertig matchen standhield. Nooit in de geschiedenis deed een Spaanse club beter. Afgelopen donderdag speelden Sevilla en Real in een spektakelstuk nog 3-3 gelijk tegen elkaar in de achtste finales van de Copa del Rey, in het competitietreffen waren de kansen schaarser. Cristiano Ronaldo kreeg even voor rust de beste kans, maar de Portugees tikte een voorzet van Benzema naast.

Iets over het uur kwam Real op voorsprong. Carvajal ging neer in de zestien na contact met Sevilla-doelman Rico. Penalty voor de Koninklijke en een koud kunstje voor Ronaldo (66.), die de score opende vanaf de stip. De ploeg van trainer Zinédine Zidane leek op weg naar de zege, maar Sevilla knokte zich in een dolle slotfase naar de overwinning. Uitgerekend Real-verdediger Sergio Ramos (85.), die een Sevilla-verleden heeft en afgelopen donderdag in de Copa del Rey de thuisfans uitdaagde door een strafschop met een panenka te scoren, verschalkte met het hoofd zijn eigen doelman: 1-1. In de toegevoegde tijd bracht invaller Jovetic (90.+2) de thuisfans helemaal in extase door de 2-1 tegen de touwen te knallen.

Real verliest in Sevilla voor het eerst dit seizoen, maar blijft aan kop van de stand staan. De Madrilenen tellen veertig punten, slechts één meer dan Sevilla. Barcelona, op de derde plaats, volgt op twee punten. Sevilla en Barça speelden wel al een match meer.

Ook in Italië liep de leider tegen een nederlaag aan. Juventus verloor op bezoek bij Fiorentina met 2-1. Kalinic en Badelj bezorgden de thuisploeg een dubbele voorsprong, waarna Juventus niet verder kwam dan de aansluitingstreffer van Higuain.

In de stand ziet leider Juventus (45 punten) Roma, dat met 0-1 won bij Udinese na een goal van Radja Nainggolan, naderen tot op één punt. Juve telt wel een match minder. Napoli is derde met 41 punten.

In Frankrijk is Monaco na de 20e speeldag de nieuwe leider in de Ligue 1 na een ruime 1-4 zege bij Marseille. Bernardo Silva (2x), Lemar en Falcao troffen raak voor Monaco, Rolando (ex-Anderlecht) milderde. Eerder op de dag bleef Nice op een 0-0 steken tegen Metz. Monaco en Nice tellen elk 45 punten, maar de Monegasken hebben een beter doelpuntensaldo (+37 tegenover +21).

bron: Belga