Primera Division - Sevilla kondigt vertrek aan van succestrainer Unai Emery

door
Belga
Leestijd 2 min.

FC Sevilla heeft zondag het vertrek van zijn trainer Unai Emery aangekondigd. De Spaanse club ziet in Jorge Sampaoli de ideale opvolger en opende al de gesprekken met de Chileen. Emery wordt gelinkt aan een overstap naar de Franse landskampioen Paris Saint-Germain. "De club heeft een officiële mededeling gekregen van de advocaten van Unai Emery waarin hij zijn intentie aangeeft om zijn contract met FC Sevilla te verbreken. Hij wil het eerste elftal niet meer trainen vanaf het seizoen 2016-2017", legt de club uit Andalusië uit in een persbericht op zijn officiële website.

De 44-jarige Emery arriveerde in 2013 bij Sevilla en won drie jaar achter elkaar de Europa League (2014, 2015 en 2016). De Spaanse oefenmeester is zeer gegeerd op de transfermarkt. De Franse pers tipt hem als mogelijke opvolger van Laurent Blanc bij PSG. Een ontslag van Blanc, die in januari nog bijtekende tot 2018, kan PSG bijna 20 miljoen euro kosten maar de komst van Emery zou de ambitities van de Parijse club wel kracht bijzetten.

In een interview met de krant Le Parisien stelde de voorzitter van PSG, Nasser Al-Khelaïfi, de kwaliteiten van zijn trainer om zijn spelers te motiveren openlijk in vraag. "Twee uur voor de terugwedstrijd tegen Manchester City (die met 1-0 verloren werd na een 2-2 gelijkspel in Parijs), wist ik al dat we gingen verliezen", verzekerde de 42-jarige Qatarese geldschieter van de club. "Ik voelde dat de spelers niet klaar waren voor de strijd. We hadden de wedstrijd al voor de aftrap verloren. Wiens fout dat was? Het heeft geen zin om terug op te komen."

Zijn spelers motiveren is net een van de kwaliteiten van Emery. Bij de laatste finale van de Europa League in Bazel, supporterde vrijwel het volledige stadion voor Liverpool. Het team van Jürgen Klopp overdonderde Sevilla gedurende de volledige eerste helft en ging rusten met een 1-0 voorsprong. Maar in de tweede helft ondergingen de Spanjaarden een metamorfose en bogen ze de achterstand nog om in een klinkende 3-1 zege.

Emery staat dicht bij zijn spelers, is een perfectionist in het voorbereiden van wedstrijden en is een fervente aanhanger van het maken van video-analyses. Hij doet niets liever dan naar andere voetbalwedstrijden kijken om nieuwe inspiratie op te doen en zo zijn voetbalkennis te verbreden.

FC Sevilla blijft niet bij de pakken zitten en heeft al een vervanger op het oog. De Argentijn Jorge Sampaoli vliegt maandag naar Sevilla om te onderhandelen over een contract. De 56-jarige Sampaoli maakte vooral naam in Zuid-Amerika. In 2015 wist hij als bondscoach van Chili de Copa America te winnen, in de finale werd zijn vaderland Argentinië verslagen na strafschoppen.

.

bron: Belga