Primera Division - Barcelona lijdt nederlaag bij staartploeg Deportivo

FC Barcelona heeft zondag op de 27e speeldag in de Spaanse Primera Division een 2-1 nederlaag geleden op bezoek bij staartploeg Deportivo La Coruna. Barça moest het na de onwaarschijnlijke 'Remuntada' tegen PSG in de achtste finales van de Champions League zonder goudhaantje Neymar stellen. De Braziliaanse winger kampte met een blessure aan de adductoren. Aftredend coach Luis Enrique gunde bovendien onder meer Ivan Rakitic en Andrés Iniesta rust, Arda Turan kwam voor het eerst sinds begin februari opnieuw in actie voor de Catalanen.

Op slag van rust kwam Barcelona op achterstand. Joselu profiteerde van een blunder van doelman Ter Stegen en kon de 1-0 makkelijk binnenduwen. In de tweede helft was er nauwelijks een minuut voorbij wanneer Luis Suarez de bezoekers langszij bracht. De Uruguayaanse spits had dit seizoen al een voet in dertig competitietreffers (21 goal, 9 assists), Barça verloor ook nog nooit eerder als Suarez aan het kanon stond (66 zeges, 6 draws). Alex Bergantinos maakte een einde aan die indrukwekkende statistiek. Een kwartier voor het laatste fluitsignaal sprong de middenvelder van Deportivo bij een corner hoger dan Jordi Alba en kopte hij de 2-1 eindstand tegen de netten.

Door de nederlaag van de aartsrivaal kan Real Madrid, dat zondagavond nog Betis ontvangt, opnieuw alleen leider worden in de Primera Division. Barça is voorlopig nog leider met 60 punten, Madrid volgt met twee wedstrijden minder op één punt en Sevilla heeft 57 punten.