Presentator draagt een jaar lang hetzelfde pak uit stil protest tegen seksisme

Presentator draagt een jaar lang hetzelfde pak uit stil protest tegen seksisme

Seksisme is een hot topic en de Australische televisiepresentator Karl Stefanovic heeft op ludieke wijze een krachtig punt gemaakt. Stefanovic droeg hetzelfde kostuum gedurende een volledig jaar uit stil protest tegen het seksisme dat zijn collega en co-presentatrice, Lisa Wilkinson, op dagelijkse basis te verwerken kreeg. De kritiek ging voornamelijk over haar kledij, haar kapsel, haar make-up en haar algemene uiterlijk.

Stefanovic heeft een belangrijk punt gemaakt met zijn actie. "Niemand heeft het opgemerkt dat ik er elke dag in hetzelfde kostuum zat of niemand wilde er aandacht aan besteden," vertelde hij aan Fairfax Media. "Vrouwen worden veel harder en scherper beoordeeld voor wat ze doen, wat ze zeggen en hoe ze eruit zien."

"Ik word beoordeeld op mijn interviews, mijn gevoel voor humor, kortom hoe ik mijn werk doe. Vrouwen worden vaak beoordeeld op wat ze dragen of hoe hun kapsel is."

In 2013 klaagde Wilkinson over de kritiek die ze dagelijks te verwerken kreeg van de kijkers. Ze haalde een brief aan die ze kreeg van een kijker genaamd Angela. "Wie is de styliste van Lisa? Wie het ook is, Lisa heeft een schokkende en verschrikkelijke outfit aan vandaag. Stijlvoller mag wel."

Stefanovic aan de andere kant, kan blijkbaar een stinkend pak aantrekken zonder commentaar. Alleen Lisa en een ander lid van het Today-team wisten van zijn stille protest.

https://www.youtube.com/watch?v=f4it1k5OP9Q

https://www.youtube.com/watch?v=VU_xjIeSUqE