Premier Michel ontmoet Benjamin Netanyahu daags na omstreden stemming Knesset

Premier Michel ontmoet Benjamin Netanyahu daags na omstreden stemming Knesset

Premier Charles Michel is vanmiddag in Jeruzalem ontvangen door zijn Israëlische evenknie Benjamin Netanyahu. De ontmoeting volgt daags nadat de Knesset een omstreden kolonistenwet goedkeurde die door de internationale gemeenschap fors veroordeeld wordt. Bij aanvang van de ontmoeting spraken beide regeringsleiders de pers al kort toe. Netanyahu beklemtoonde daarbij het belang van de economische samenwerking tussen België en Israël, met name op vlak van technologie en de strijd tegen terreur.

De Israëlische premier stond ook kort stil bij het vredesproces tussen Israëli's en Palestijnen, dat vannacht nog een nieuwe knauw kreeg door de stemming in het Israëlische parlement van een controversiële wet die duizenden illegale woningen van joodse kolonisten op privaat Palestijns grondgebied "legaliseert". Volgens Netanyahu loopt het vredesproces vast op een "simpele waarheid", namelijk de weigering van de Palestijnen om de Israëlische staat te erkennen. In zijn ogen zou die erkenning de eerste stap moeten zijn richting vrede.

Premier Charles Michel herinnerde voor aanvang van het onderhoud aan de goede relaties tussen België en Israël. Daardoor is een "open gedachtenwisseling" mogelijk, aldus de eerste minister.

Later op de dag ontmoet Michel ook zijn Palestijnse evenknie Rami Hamdallah.

bron: Belga