Premier Michel en minister Bellot tevreden over spoorcompromis

Premier Michel en minister Bellot tevreden over spoorcompromis

Zowel premier Charles Michel als minister van Mobiliteit François Bellot reageert tevreden op het compromis dat spoordirecties en vakbonden bereikten. "Goed nieuws ook voor de pendelaars", benadrukken ze allebei. De eerste minister reageerde in een bericht op de microblogsite Twitter. "Ik verheug me over het sociaal akkoord dat werd bereikt tussen bonden en HR Rail. Uitstekend nieuws voor het sociaal overleg en voor de pendelaars", klonk het.

Eenzelfde geluid bij minister Bellot. "Ik ben verheugd over dit akkoord waarmee een positief signaal wordt gegeven aan de pendelaars. Ik ben altijd voorstander geweest van een openhartig sociaal overleg om tot een akkoord te komen dat door iedereen gedragen en gedeeld wordt", zegt de minister in een persbericht.

Bellot is vooral tevreden dat de stakingsdreiging nu afgewend zou moeten zijn. "De spoorwegen vervullen een essentiële taak, namelijk het garanderen van de mobiliteit van tienduizenden pendelaars, studenten en andere reizigers. Ik ben tevreden dat het algemeen belang weer primeert", zegt hij.

De minister van Mobiliteit voegt nog toe dat de regering "vastbesloten is verder te gaan op de weg van de modernisering en het performanter maken van de Belgische spoorwegen". De prioriteiten op die weg zijn, aldus de minister, de kwaliteit van de dienstverlening voor de klant verhogen (bijvoorbeeld op het vlak van stiptheid en comfort), nieuwe reizigers aantrekken en de schuld stabiliseren.

bron: Belga