Premier Michel en andere Belgische politici uiten medeleven met slachtoffers in Manchester

Premier Michel en andere Belgische politici uiten medeleven met slachtoffers in Manchester

Premier Charles Michel heeft vanochtend via twitter de steun uitgesproken van ons land aan het Verenigd Koninkrijk, na de vermoedelijke terreuraanslag in Manchester. Ook Vlaams minister-president Geert Bourgeois, N-VA-vicepremier Jan Jambon, zijn CD&V-collega Kris Peeters en heel wat andere politici spraken al hun medeleven uit met de slachtoffers en hun families. "Al mijn gedachten gaan naar de slachtoffers in Manchester en ik druk de Belgische steun uit voor het Verenigd Koninkrijk", zo stuurde de eerste minister vanochtend de wereld in. "We zijn solidair met de Britten", vulde minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders aan.

"Verschrikkelijk! Mijn gedachten zijn bij de slachtoffers en hun naasten", schreef minister-president Geert Bourgeois. Voorts reageerden onder meer ook CD&V'ers Wouter Beke, Koen Geens en Hilde Crevits vanochtend al ontzet op het nieuws.

Onversneden politieke recuperatie uit Belgische hoek is er intussen ook al. "Gelukkig mag de Britse politie hoofddoeken dragen zodat iedereen zich welkom voelt", lanceerde Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken, vergezeld van een lijstje met de jongste aanslagen in Groot-Brittannië. De kwestie van hoofddoeken bij de politie zorgde de voorbije dagen voor wat discussie in de Wetstraat.

bron: Belga