Premier League - Fans zingen Kompany toe bij titelviering Manchester City

Premier League - Fans zingen Kompany toe bij titelviering Manchester City

De spelers van Manchester City hebben maandagavond de Engelse landstitel gevierd met hun supporters. Duizenden fans van de Blues juichten de spelers toe aan Manchester Cathedral, nadat de kampioenen eerst per bus een korte tocht door de stad maakten. De afscheidnemende Vincent Kompany werd extra in de bloemetjes gezet. De 33-jarige Rode Duivel maakte zondag bekend dat hij City na elf seizoenen verlaat om terug te keren naar Anderlecht als speler-trainer.

Na een filmpje met de vele hoogtepunten van "Captain Fantastic" in het shirt van City, verscheen hij onder luid applaus op het podium. "Here's to you Vincent Kompany, City loves you more than you will know", zongen de fans het bekende liedje.

"Elf jaar bij deze club. Wat is het een reis geweest!", zei een breed glimlachende Kompany. "Ik ben heel trots dat we met deze groep jullie, de fans, hebben kunnen geven wat jullie verdienen. Zelf heb ik alles gegeven voor deze club, er zit niets meer in mij. Ik ben trots en ik weet dat deze mensen hier ook respect hebben voor iemand die valt en weer opstaat", verwees hij naar zijn talrijke blessures.

Er werd op het podium even doorgeschakeld naar Noel Gallagher. Die droeg tijdens een concert een versie van Wonderwall op aan zijn goede vriend.

Kompany kreeg als toetje de prijs voor mooiste doelpunt van het seizoen. Dat was zijn prachtig schot in de kruising tegen Leicester, een treffer die City op weg zette naar de titel. "Of die mooier was dan die tegen United in 2012? Natuurlijk, we werden er kampioen mee", lachte hij. "Maar de Reds verslaan, is ook een zalig gevoel hoor."

bron: Belga