Premier en ministers-presidenten overleggen woensdagmiddag over investeringspact

Premier en ministers-presidenten overleggen woensdagmiddag over investeringspact

Premier Charles Michel pleegt vanmiddag overleg met de ministers-presidenten van de gewesten en gemeenschappen over het "nationaal pact voor strategische investeringen" dat hij voor ogen heeft. Dat heeft Belga uit goede bron vernomen. De vergadering start om 15.30 uur in de Lambermont, de ambtswoning van de premier. Michel breekt sinds enige tijd een lans voor grote investeringen in onder meer mobiliteit, energie, veiligheid en de digitale sector. Vorige week pleitte hij ook bij de Duitse bondskanselier Angela Merkel voor investeringen op Europees niveau om de economische relance te ondersteunen.

Over het nationaal pact dat hij wil oprichten, wisselt Michel vandaag voor de eerste keer van gedachten met de ministers-presidenten.

Eerder zei Michel dat er tussen 2017 en 2030 meerdere miljarden gevonden moeten worden om grote investeringen mogelijk te maken. Hij kijkt daarvoor naar samenwerkingen met de privé, maar ook de overheid zal volgens hem middelen moeten vinden. Toch blijven Michel en de federale regeringspartners pleiten voor een strak begrotingsbeleid. "We moeten geen tegenstelling maken tussen investeringen en een ernstig begrotingsbeleid", aldus Michel.

bron: Belga