Postzegels worden voorlopig niet duurder

door
Belga
Leestijd 1 min.

De postzegels van bpost zullen niet zoals gewoonlijk op 1 januari duurder worden. De regulator heeft het postbedrijf nog geen goedkeuring gegeven voor de voorgestelde prijsverhoging, meldt bpost vrijdagavond. Bpost verhoogt op 1 januari 2017 enkele tarieven: voor administratieve briefwisseling, geadresseerde reclamezendingen, grote volumes zendingen, ongeadresseerde zendingen en pers. Gemiddeld stijgen die prijzen volgens bpost met 1,5 procent.

Vreemd genoeg blijft de prijs van de gewone postzegels voorlopig onveranderd "in afwachting van een beslissing van de Belgische postale regulator BIPT tot goedkeuring van de door bpost voorgestelde tariefverhoging", legt het bedrijf uit. "Het dossier neemt meer tijd in beslag dan verwacht", zegt een woordvoerster.

Dat bevestigt ook een BIPT-woordvoerder. "We werken dit jaar volgens een nieuwe methode, waarbij we nagaan of de prijsverhoging kostengeoriënteerd is", zegt hij. Lees: bpost moet aantonen dat de hogere prijzen te verantwoorden zijn door hogere kosten. "We hebben in de voorbije dagen pas een ontwerp van beslissing overgemaakt aan bpost. Zij hebben nu nog een maand de tijd om daarop te reageren."

bron: Belga