Populaire zeilwedstrijd Tall Ships Races komt in 2022 weer naar Antwerpen

Populaire zeilwedstrijd Tall Ships Races komt in 2022 weer naar Antwerpen

Zes jaar na de succesvolle editie van 2016 die 500.000 toeschouwers lokte, mag Antwerpen in 2022 opnieuw de Tall Ships Races ontvangen. Het zal de zevende keer zijn dat de beroemde en fotogenieke zeilwedstrijd de Scheldestad aandoet. Voor het gedetailleerde programma is het nog wat vroeg, maar het Antwerpse stadsbestuur is alvast in de wolken en stelt dat de mooiste en grootste zeilschepen ter wereld opnieuw aan de Scheldekaaien te zien zullen zijn. "De komst van The Tall Ships Races illustreert de atypische link tussen de traditionele scheepvaart en een innovatieve wereldhaven", vindt havenschepen Annick De Ridder (N-VA). "Jong en oud ontdekken daarbij dat het net die traditie en nautische kennis zijn, die de haven van de toekomst voortdurend vormgeven."

Organisator Sail Training International zou voor Antwerpen als stopplaats gekozen hebben vanwege de succesvolle edities uit het verleden en dus ook de ervaring van de eventteams van de stad, maar eveneens de vele kilometers kaaien waarover Antwerpen beschikt en waar de zeilschepen dus vlot kunnen aanmeren op een plaats waar veel bezoekers kunnen langskomen.

De Tall Ships Races is op wedstrijdvlak specifiek bedoeld voor trainees tussen 15 en 25 jaar van over de hele wereld, die op elk schip een groot deel van de bemanning zullen vormen. In totaal zullen er zowat 3.500 trainees deelnemen. Iedereen kan zich daar trouwens kandidaat voor stellen, ook als je nog nooit een voet op een (zeil)schip hebt gezet. Naast de ervaringen aan boord krijgen de trainees in elke stad waar ze aanmeren ook nog sportcompetities en culturele uitstappen voorgeschoteld.

bron: Belga