Popicoon George Michael is overleden

Popicoon George Michael is overleden

“Het is met grote droefheid dat we bevestigen dat onze geliefde zoon, broer en vriend George thuis vredevol is heengegaan tijdens de kerstperiode. De familie vraagt om hun privacy te respecteren tijdens deze moeilijke en emotionele periode. Op dit moment zal er geen verdere commentaar gegeven worden”, zo luidt de verklaring van de publiciteitsagent van de zanger.

Hoewel het overlijden volgens de politie onverklaard is, was er geen sprake van verdachte omstandigheden. Volgens manager Michael Lippman is hartfalen de popzanger fataal geworden.

Michael, geboren onder de noemer Georgios Kyriacos Panayiotou, bereikte internationale faam in de jaren 80 als deel van het popduo Wham! Samen met Andrew Ridgeley scoorde het tweetal tal van hits, waaronder 'Careless Whisper', 'Last Christmas', 'Wake Me Up Before You Go Go' en 'Young Guns'.

In 1986 kwam er een einde aan Wham! George Michael wou een andere richting uit met zijn muziek en begon een solocarrière. In tegenstelling tot Ridgeley slaagde Michael daarin. Zijn eerste solo-album 'Faith' was meteen een schot in de roos. Over een carrière van dertig jaar verkocht George Michael uiteindelijk meer dan 100 miljoen albums en een twintigtal nummer-één-hits.

Ondertussen stromen de eerbetuigingen uit de muziekwereld en ver daarbuiten binnen."Diepbedroefd door het verlies van mijn dierbare vriend Yog. Door mij, zijn geliefden, zijn vrienden, de muziekwereld en de hele wereld zal altijd van hem blijven houden", liet Andrew Ridgeley weten via Twitter.

Heartbroken at the loss of my beloved friend Yog. Me, his loved ones, his friends, the world of music, the world at large. 4ever loved. A xx https://t.co/OlGTm4D9O6

— Andrew Ridgeley (@ajridgeley) 26 december 2016

"Ik ben in diepe rouw. Ik heb een dierbare vriend verloren - een vriendelijke en meest vrijgevige ziel en een briljante artiest. Mijn gedachten zijn bij zijn familie, zijn vrienden en al zijn fans. Rust in vrede", aldus Elton John op Instagram.

Farewell My Friend! ?? Another Great Artist leaves us. ?Can 2016 Fuck Off NOW? pic.twitter.com/aEGIUNSJbt

— Madonna (@Madonna) 26 december 2016

George Michael was a kind and gentle soul. #Wham

— Ryan Reynolds (@VancityReynolds) 26 december 2016

Sad to hear that George Michael has died. He was an exceptional artist and a strong supporter of LGBT and workers' rights.

— Jeremy Corbyn MP (@jeremycorbyn) 26 december 2016

https://www.facebook.com/DitaVonTeese/photos/a.130012893697606.14651.120773047954924/1383998158299067/?type=3&permPage=1