Popcorn Time is terug

Popcorn Time is een website waarop gebruikers gratis de nieuwste films en televisieseries kunnen kijken, een beetje de illegale versie van Netflix. De komst van de streamingsdienst zette de industrie op twee jaar tijd helemaal op zijn kop. Het brein erachter was een groepje Argentijnse ontwikkelaars uit Buenos Aires. Zij wilden het downloaden van films via het Bittorrents zo eenvoudig maken als Netflix. Dat is illegaal, maar de ontwikkelaars vonden dat de industrie zelf verantwoordelijk waren voor die piraterij, omdat ze te weinig innovatief was. Netflix noemde Popcorn Time een van de grootste bedreigingen voor zijn toekomst en overheden deden er alles aan om de dienst de kop in te duwen. De ontwikkelaars voelden dat ze vroeg of laat eens voor de rechter gesleept zou worden door de filmsector en deden daarom de boeken toe.

Nooit helemaal verdwenen

Toch is de streamingsdienst nooit helemaal weggeweest. Zo konden de gebruikers via de app zonder problemen op hun smartphone of tablet nog verder kijken. Ook Popcorn-time.se, een andere variant, bleef wel bestaan. Ten slotte bleef de streamingdienst ook toegankelijk voor wie betaalde voor VPN.ht, de software die door Popcorn Time werd ontwikkeld om anoniem te surfen.

Nu is de originele versie ook terug, zo meldt Newsmonkey. Daar zijn de fans dan ook zeer tevreden mee, en dat zijn er veel. Meer dan de helft van de Vlamingen kijkt wel eens naar illegaal gedownloade of gestreamde series of film.