Pool die loketbediende in ACV-kantoor Diest doodschoot moet niet naar assisen

Pool die loketbediende in ACV-kantoor Diest doodschoot moet niet naar assisen

Sebastian H., de 39-jarige Pool die in 2017 loketbediende Sara Van Passel (38) doodschoot in het ACV-kantoor van Diest, zal niet voor een assisenjury verschijnen. De kans is reëel dat H., die ontoerekeningsvatbaar is verklaard, binnen enkele jaren vrijkomt. Dat meldt Het Belang van Limburg. Sara Van Passel zat op 21 augustus 2017 aan het loket van het ACV-kantoor in Diest toen ze geconfronteerd werd met Sebastian H., een klant die ze niet persoonlijk kende. De Pool haalde een wapen boven en schoot de vrouw neer. Sara overleed ter plaatse. H. had haar lukraak uitgekozen als slachtoffer. Hij nam meteen na de moord de benen, maar gaf zich later die dag aan bij de politie.

Volgens de verslagen van de deskundigen is de 39-jarige Pool uit Rotselaar echter ontoerekeningsvatbaar, waarop de Leuvense raadkamer in december vorig jaar besliste om hem te interneren.

De burgerlijke partijen gingen tegen die beslissing in beroep. Ze wilden dat er een college van deskundigen werd aangesteld om de geestestoestand van de Pool grondiger te beoordelen. Maar de raadkamer ging niet in op dat verzoek, en dinsdag verwierp ook het Hof van Cassatie het beroep dat de burgerlijke partijen tegen de beslissing hadden ingesteld. Met het arrest is alvast op strafrechtelijk vlak het doek over de ACV-moord gevallen.

bron: Belga