Politiezone Brussel Zuid onderzoekt islamofobe petitie

De lokale politie van de zone Brussel Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst) heeft een onderzoek geopend naar een islamofobe petitie die in Anderlecht circuleert. Dat meldt BRUZZ en het nieuws wordt bevestigd door de politie Brussel Zuid zelf. "Onze mensen zijn op zoek naar de oorsprong van die petitie en de plaatsen waar ze rondgaat", zegt politiewoordvoerster Marie Verbeke. Het was de Franstalige krant La Capitale die als eerste op een foto van de petitie stootte op sociale media. Aanleiding voor de petitie is de bloedige moord op een 84-jarige priester in Saint-Etienne-du-Rouvray, in de buurt van Rouen gisteren, door twee aanhangers van de terreurorganisatie Islamitische Staat.

"Aan de Belgen die in Anderlecht en elders in België wonen, we moeten waakzaam blijven en constateren dat we, door wat er gebeurt, islamofoob worden", luidt de tekst. "Als u denkt dat we moslims moeten overtuigen om naar hun land van oorsprong terug te keren, tekent u dan deze petitie."

Volgens BRUZZ zouden formulieren om de petitie in te vullen opgehangen zijn aan de ingangen van appartementsgebouwen maar wie erachter zit, is nog onduidelijk.

"Onze cel radicalisme heeft een onderzoek geopend", zegt de woordvoerster van de politiezone Zuid. "We zijn nu op zoek naar de verantwoordelijken en de plekken waar de petitie zou uitgedeeld zijn."

bron: Belga