Politiek debat onderbroken door vliegende dildo op drone (video)

Politiek debat onderbroken door vliegende dildo op drone (video)
Twitter / Dongcopter505

Albuquerque’s (New Mexico) Sheriff Manuel Gonzales III werd tijdens zijn campagnespeech voor burgemeester op een hilarische manier onderbroken door niets minder dan een vliegende dildo. Het grote seksspeeltje was aan een drone bevestigd en zweefde gedurende het evenement gevaarlijk dicht bij de Sheriff. Gonzales probeerde de actie te negeren en ging verder met het beantwoorden van de vragen van het publiek. Uiteindelijk vroeg een van de vrouwen in het gezelschap: «Is dat een dildo op een drone?»

Het uitdagende object werd vervolgens uit de lucht gegrepen door de eigenaar van het etablissement waar het evenement georganiseerd werd. Het hele gebeuren werd gefilmd en op sociale media gedeeld.

Beschuldigende vinger

De Sheriff vond het gebeuren niet grappig en het incident leidde dan ook tot een strafrechtelijke vervolging. De 24-jarige verdachte Kaelan Ashby Dreyer zou Gonzales kort op de handen hebben geslaan toen hij de vliegende dildo terug wou pakken. Naar verluidt werd de grapjas aangeklaagd voor een klein misdrijf: het hinderen van een officier, aldus Vice. Of Dreyer effectief achter het incident zit, blijft onduidelijk.

Sheriff Gonzales wijst alleszins met een beschuldigende vinger naar zijn politiek tegenstander, de burgemeester van Albuquerque, Tim Keller. Burgemeester Keller heeft echter elke betrokkenheid ontkend. «Het was zonder enige twijfel ontwrichtend, onbeschoft en onvolwassen», vertelde Keller’s campagneleider aan de Albuquerque Journal. «We veroordelen vernederende kluchten en dringen er bij de inwoners op aan om op een respectvolle manier deel te nemen aan het politieke proces.»

Ondertussen heeft het Twitteraccount ‘dongcopter505’ de verantwoordelijkheid opgeëist. Wie achter het account zit blijft een mysterie.