Politieagent steekt een handje toe bij wiskundeproblemen

Politieagent steekt een handje toe bij wiskundeproblemen

Wanneer je in de problemen zit, kan je meestal terecht bij de politie. Voor wiskundeproblemen zijn er betere helpers, maar dat hield agent BJ Gruber niet tegen toen Lena Draper hulp vroeg met haar huiswerk via Facebook.

"Ik hoopte dat ze hulp nodig had met geschiedenis", vertelt Gruber bij BBC News. De agent had pech op dat vlak, maar liet zich niet afschrikken. De man hielp de scholier met de oplossing van (8+29)x15, maar ging in de fout met (90+27)+(29+15)x2.

"Ik had vertrouwen in beide antwoorden, maar dat was waarschijnlijk nefast bij de tweede vergelijking", geeft Gruber toe. De fout lijkt niet te deren. De moeder van het meisje deelde de conversatie op Facebook, waar het bericht al meer dan 2.000 keer gedeeld werd.

https://www.facebook.com/molly.draper/posts/10109124209637665

"Voor ons is dit niet anders dan een kind dat ons op straat aanspreekt en om hulp vraagt. Alleen gaat het in de 21ste eeuw nu zo. We willen kinderen wel aanmoedigen om hulp te vragen bij ouders, leerkrachten, broers en zussen en medeleerlingen voordat ze zich tot ons wenden", besluit Gruber.