Politie zoekt man die jongetje probeerde mee te lokken in Hoogstraten

De politie heeft maandag een opsporingsbericht verspreid naar aanleiding van een poging tot ontvoering van een 4-jarig jongetje in Hoogstraten op dinsdag 16 augustus. Van de verdachte werd een robottekening gemaakt.

De man had rond 17 uur een kind aangesproken dat in een voortuin aan het spelen was. Hij bood het jongetje snoepjes aan en stelde voor om bij hem thuis naar de hondjes te gaan kijken. De moeder hoorde dat haar zoontje werd aangesproken en opende het raam. De onbekende man schrok en wandelde weg door de Postweg in de richting van de 's Boschstraat.

De verdachte is ongeveer 40 jaar oud, heeft een getinte huidkleur en is 1m80 lang. Hij heeft een verzorgd uiterlijk met kort donker haar en is slank gebouwd. De man sprak het kind aan in het Nederlands en was gekleed in een jeans, een transparant wit hemdje zonder mouwen en een rechtopstaand vouwkraagje.

Wie de man herkent op de robotfoto of meer informatie heeft over de feiten, kan contact opnemen met de politie op het gratis nummer 0800.30.300 of via opsporingen@police.belgium.be.

bron: Belga