Politie zoekt man die 18-jarige aanrandt op trein naar Brussel

Politie zoekt man die 18-jarige aanrandt op trein naar Brussel

In 'Faroek' vertelt het slachtoffer, dat liever anoniem wilde blijven, over de choquerende ervaring. Op camerabeelden is te zien hoe de dader op 3 oktober 2019 al anderhalf uur ronddoolt op de luchthaven van Zaventem. Wanneer de 18-jarige student zijn treinticket scant en door de veiligheidspoortjes in het station wandelt, glipt de man mee door de poortjes. Het slachtoffer moest zich haasten omdat hij de trein van 7.30 uur richting Brussel wilde halen. “Ik zag hoe een man mee door de poortjes glipte, maar hechtte er niet veel belang aan aangezien ik mijn trein moest halen”, aldus de jongen.

De student neemt vervolgens de roltrappen naar het perron, terwijl de man hem blijft achtervolgen. De man spreekt hem uiteindelijk aan en vraagt in het Frans of dit de trein naar Brussel is. "Toen ik 'ja' knikte, stapte hij meteen op", klinkt het in 'Faroek'. "Ik ging naar de eerste verdieping van de wagon en merkte dat de man op de stoel naast mij kwam zitten, waardoor ik niet meer weg kon.” De wagon was verder leeg.

"Het was afschuwelijk"

De man haalde volgens de jongen meteen zijn geslachtsdeel boven toen de trein vertrok en begon te masturberen. “Ik was helemaal in shock, maar durfde niet te reageren omdat ik dacht dat hij een mes op zak had", vertelt de 18-jarige. "Ook schreeuwen lukte me niet.  Hij nam me bij mijn hoofd en wilde me verplichten om in te gaan op zijn avances. Ik vermoed dat hij effectief tot penetratie wilde overgaan." "Het was afschuwelijk", gaat de jongen verder. "Uiteindelijk kon ik voldoende tegenstribbelen, waarop hij opnieuw begon te masturberen. Toen hij gedaan had, is hij rustig vertrokken."

De dader stapt af in het eerstvolgende station, Brussel-Noord, en wandelt rustig weg. Het slachtoffer stapt in volgend station Brussel-Centraal af en belde in tranen naar zijn moeder. “Ik kon amper praten omdat ik moest bekomen van wat er even voordien gebeurd was.”

Dader nam trein uit Bergen

De jongen gaat diezelfde dag aangifte doen bij de politie. Die bekijkt de camerabeelden van de luchthaven en ziet hoe de man er anderhalf uur ronddoolde op zoek naar een slachtoffer, eerst in de vertrekhal en nadien ook in de aankomsthal. Op die laatste plek maakte hij al even contact met een jongeman, waarna hij zichzelf kort betastte. Later ging hij opnieuw naar het treinstation onder de luchthaven, De dader, die volgens het slachtoffer onder invloed was van drugs omdat hij naar Marihuana rook, had eerder om 4.17 uur de trein in Bergen genomen en was om 5.46 uur in het station van Brussels Airport Zaventem aangekomen.

Alle tips over de dader zijn welkom bij de politie. Uit de beelden blijkt dat de man struis gebouwd is en een getaande huidskleur, kort geschoren donker haar een stoppelbaard heeft. Zijn leeftijd wordt geschat op 35 jaar. Op het moment van de feiten droeg hij een zwarte jas met daaronder een rood T-shirt met een tekening op. Wie meer informatie heeft, kan de politie verwittigen via 0800/30.300 of opsporingen@police.belgium.eu.

Federale Politie