Politie zet helikopter in om jonge snoepdieven te vatten

De politie-eenheid van de Canadese regio York, heeft naar drie snoepdieven in een pretpark gespeurd met de hulp van een helikopter, een thermische camera en een politiehond. De jongeren hadden ingebroken in een winkel van het park, en gingen enkel met snoep aan de haal.
door
tsane.effiong
Leestijd 1 min.

De helikopter was bezig aan zijn nachtelijke patrouille toen het bericht van de inbraak binnenkwam. Omdat de speurtocht ‘s nachts plaatsvond, namen de agenten een speurhond mee.

De drie snoepdieven werden uiteindelijk gevonden en geboeid meegenomen. Politieofficier Andy Pattenden zei in een verklaring dat de hulp inroepen van een helikopter bij dit soort oproepen gebruikelijk is. De agenten werden initieel op de hoogte gebracht van een inbraak, wat een hoge prioriteit heeft.

De Yorkse politiedienst heeft de beelden van de arrestatie vrijgegeven op haar Twitteraccount. Ze doet dit om potentiële inbrekers af te schrikken.

TIP OF THE DAY - Breaking into a theme park to steal candy is not a sweet idea and can lead to a criminal confection #CaughtByAir2 pic.twitter.com/ZXpvKpNwgr

— York Regional Police (@YRP) 11 april 2017