Politie houdt verdachte van moord op Nipsey Hussle aan

Politie houdt verdachte van moord op Nipsey Hussle aan

De verdachte, Eric Holder, is opgepakt in Bellflower, een voorstad van LA. Hij werd daags na de moord geïdentificeerd op basis van bewakingsbeelden. Nipsey Hussle, die 33 jaar werd, werd neergeschoten voor zijn kledingwinkel. Twee anderen raakten daarbij gewond.

Het hoofd van de politie van LA, Michael Moore, zegt dat de misdaad te maken zou hebben met een persoonlijk conflict tussen beide mannen. Er zou geen rechtstreeks verband zijn met lokale bendes. Die hypothese werd eerst onderzocht omdat Nipsey Hussle lid was van de bende van de 'Crips'.

19 gewonden bij herdenkingswake

Bij een herdenkingswake met honderden fans voor de doodgeschoten rapper Nipsey Hussle zijn maandagavond in Los Angeles negentien mensen gewond geraakt.

Om een nog onduidelijke reden ontstond er even na 20 uur paniek in de menigte, wat leidde tot geduw en getrek. Verschillende mensen werden vertrappeld. Er moesten in totaal negentien mensen naar het ziekenhuis worden gebracht. Twee van hen bevinden zich in kritieke toestand: één slachtoffer werd door een auto aangereden, een ander liep snijwonden op.

A HUGE stampede of people rushed out of the @NipseyHussle memorial area. People thought they heard something break or a loud noise and started running. @ABC7 pic.twitter.com/rVp84eNCYi

— Veronica Miracle (@ABC7Veronica) 2 avril 2019

Nipsey Hussle stamt uit de underground hiphopscène en debuteerde via eigen mixtapes. Zijn eerste studioalbum, 'Victory Lap', leverde hem in februari een Grammy-nominatie voor beste rapalbum op. De prijs ging uiteindelijk naar Cardi B.

Meest gelezen
 1. TMS_S2_afl02_K_003

  Verraadt dit fragment wie Flamme Fatale is in ‘The Masked Singer’? «Nooit gedacht dat ik haar zou herkennen in een paar pixels» (video)

 2. scheetthumb_0

  Kun je blind worden van je scheten? «Kunnen extreem bijtend zijn»

 3. lottethumb

  Lotte Vanwezemael openhartig over liefdesleven: «Er is iemand die ik leuk vind»

 4. pieterthumb

  Pieter Loridon onder vuur nadat hij zich bewust laat besmetten: «Ongelooflijk gebrek aan respect»

 5. fabriziothumb

  OMG! De eerste beelden van ‘De Bachelor’: «Ik ben hier serieus in de war aan het geraken» (video)