Politie en gerecht zoeken verdachten van verkrachting in Heist-op-den-Berg

Politie en gerecht zoeken verdachten van verkrachting in Heist-op-den-Berg

Politie en gerecht zijn nog steeds op zoek naar een man die op 18 mei met de hulp van een kompaan een jonge vrouw heeft ontvoerd en verkracht in Heist-op-den-Berg. Het slachtoffer werd 's middags in de Kerkhofstraat aangesproken en met een smoes over een vrouw in nood meegelokt naar een zandweg in het Bergbos. Volgens het vandaag door de politie verspreide opsporingsbericht werd ze daar vastgegrepen door een tweede man, vervolgens door de twee daders in een witte bestelwagen gezet en in een nabije betonnen schuur aan een dansschool verkracht. De vrouw werd pas omstreeks 21 uur die avond door twee passanten aangetroffen aan de inrit van het Bergbos. Van de daders was op dat moment geen spoor meer. Op basis van de beschrijvingen van het slachtoffer kon wel een robotfoto gemaakt worden van een van de verdachten. Het gaat om een man van rond de dertig met een getaande huidskleur, die Nederlands sprak met een vreemd accent. De man is breedgeschouderd en ongeveer 1,75 meter lang, heeft kort zwart haar en een afgelijnde baard zonder snor. Van zijn kompaan is enkel geweten dat hij groot en struis was.

Het voertuig van de verdachten was een witte bestelwagen zonder opschriften of bedrukking. Vermoedelijk gaat het om een Renault Traffic met een schuifdeur aan de rechterkant, grote geblindeerde ramen achteraan en zwarte kunststoffen stroken onderaan op de flanken. Binnenin de bestelwagen was er een tussenschot met rasterwerk bovenaan en lag er een tapijt op de vloer.

Wie meent te weten wie de beschreven verdachte is of wie de bestelwagen herkent, wordt gevraagd de politie te contacteren op het gratis nummer 0800-30 300 of per mail naar opsporingen@police.belgium.eu.

bron: Belga