Politie arresteert verkeerde persoon

Politie arresteert verkeerde persoon

Gisteren maakte de politie bekend dat de 23-jarige asielzoeker Naved B. opgepakt was. Hij zou bewust met een vrachtwagen in de mensenmassa gereden zijn. De man werd opgepakt op zo'n twee kilometer van de plaats van het drama. Toen de verdachte echter bleef ontkennen dat hij iets met de aanslag te maken had, kreeg de politie twijfels. Later maakte het openbaar ministerie bekend dat de man niet wordt aangehouden en is vrijgelaten.

Gewapenden gevaarlijk

De eigenlijke dader van de aanslag is daarmee naar alle waarschijnlijkheid nog op vrije voeten. De man zou gewapend zijn. Eerder had de krant Die Welt op basis van hooggeplaatste politiebronnen al gemeld dat men de verkeerde dader had opgepakt.

Naved B. werd opgepakt "omdat hij leek te beantwoorden aan de beschrijving" van de chauffeur van de vrachtwagen door getuigen, aldus Kandt. De wetenschappelijke politie onderzoekt of zijn DNA overeenkomt met de "sporen" die in de cabine van de vrachtwagen werden teruggevonden.

Bestuurder

In de vrachtwagen werd ook een 37-jarige Pool gevonden. Het zou gaan om de oorspronkelijke bestuurder van de truck die gedood werd toen zijn truck gestolen werd. Volgens de neef van de Pool, die ook de eigenaar van de vrachtwagen is, werd het voertuig gekaapt toen het van Italië naar Berlijn onderweg was met een lading staal. Hij zegt dat de chauffeur de truck in Berlijn moest parkeren tot dinsdag, door een vertraging bij de levering. De neef kon zijn chauffeur sinds 16 uur niet meer bereiken. Rond 20 uur reed de vrachtwagen in op de kerstmarkt.