Poker blijkt het perfecte netwerkevenement

Poker blijkt het perfecte netwerkevenement

Volgens Quartz grijpt de Amerikaanse beau monde steeds vaker naar een boek kaarten en set pokerchips. Financiers onder elkaar, team-building voor grote bedrijven, liefdadigheidsevenementen ... prestigieuze universiteiten bieden tegenwoordig zelfs cursussen aan om het kaartspel onder de knie te krijgen. Dat heeft natuurlijk zijn redenen.

"Het is de beste manier om te netwerken die ik ooit gezien heb", getuigt Bob Crimmins, de oprichter van Startup Poker 2.0, bij Quartz. Zijn organisatie brengt oprichters van beginnende technologiebedrijven samen met investeerders en kaderleden rond de pokertafel.

Poker is bovendien bijzonder populair en erg toegankelijk. De basis van het spel onder de knie krijgen is niet ingewikkeld en wie er zich een beetje in verdiept, kan al snel meedoen. Met de opkomst van het internet is het mogelijk om eender waar, eender wanneer een potje poker te spelen. Vooral in vergelijking met de vorige lievelingsbezigheid tijdens netwerken, golfen, is poker een erg democratische en toegankelijke bezigheid.

"Om te leren golfen, moet je lessen nemen, hoge bedragen neertellen voor het materiaal en maandenlang oefenen voordat je het niveau kan volgen. Na een introductie van 20 minuten ben je klaar om te pokeren", aldus Crimmins.

Het kaartspel dringt blijkbaar door op elke leeftijd. Twee vooraanstaande kleuterscholen in Manhattan bieden hun leerlingen de mogelijkheid om het spelletjes na de schooluren te leren en bij beide instellingen is er een wachtlijst voor nieuwe deelnemers. Volgens leerkracht Mark Golden helpt poker immers met het aanleren van wiskunde, strategisch inzicht, morele opvoeding en sociaal-emotioneel gedrag.

Getty / E. Miller