Poging ontvoering Willebroek was verzonnen, bevestigt parket

Poging ontvoering Willebroek was verzonnen, bevestigt parket

De ontvoeringspoging waarover een veertienjarig meisje uit Willebroek een tiental dagen sprak, blijkt verzonnen. Zo meldt het Antwerps parket, afdeling Mechelen. Het meisje zou schrik hebben gehad om te laat thuis te komen. Het meisje zelf riskeert sancties. Het meisje verklaarde dat ze maandagnamiddag 5 september door een man in een bestelwagen was getrokken, waaruit ze later kon ontsnappen. Er werd een gerechtelijk onderzoek geopend en er werden allerlei maatregelen genomen, zoals extra politiepatrouilles in de buurt van scholen. Er werd later ook een opsporingsbericht met een robotfoto verspreid.

Maar het ontvoeringsverhaal blijkt nu verzonnen. "Nadat reeds meerdere elementen in het onderzoek in deze richting begonnen wijzen, erkende het slachtoffer vanmorgen dat ze het verhaal van de ontvoering zou verzonnen hebben. Overmand door paniek voor het mogelijk te laat thuiskomen, rakelde het meisje dit verhaal op", aldus het parket.

"Politie Mechelen-Willebroek en bij uitbreiding de scholengemeenschap en inwoners van Willebroek zijn tevreden met deze afloop", klinkt het voorts. "Hierdoor wordt een grote bezorgdheid bij ouders en leerlingen in de regio weggenomen."

Het meisje zelf riskeert nu een sanctie. "Een valse aangifte is strafbaar. Het meisje wordt ter beschikking gesteld van het jeugdparket, dat de feiten bijzonder ernstig neemt en aan de kwestie een passend gevolg zal geven", aldus het parket nog.

bron: Belga