Plunder drie dagen lang alle webshops

Vandaag start de vijfde editie van Dag van de Webshop. Het online evenement duurt drie dagen en zet 200 kleine en grote webshops in de kijker. Bovendien vallen er voor de consument heel wat kortingen te rapen.
door
Heleen
Leestijd 1 min.

Wat begon als één dag met kortingen voor online shoppers, is sinds 2014 uitgebreid naar drie dagen. Dit is ook merkbaar in de populariteit van de actie: het aantal consumenten is sinds de eerste editie bijna verdrievoudigd en het aantal deelnemende webshops stijgt nog elke dag, stelt Comeos.

«Uit onze jaarlijkse e-commerce studie blijkt dat 64% van de Belgen online koopt. Dat betekent dat e-commerce nog een groot potentieel heeft», klinkt het bij Comeos. «Een initiatief als de Dag van de Webshop kan consumenten aanmoedigen om eens via internet te kopen. Vaak is de stap zetten naar die eerste online aankoop de grootste drempel, na een positieve ervaring zal je sneller geneigd zijn om opnieuw online te kopen».

Op de website van Dag van de Webshop, kan je de e-shops die kortingen aanbieden terugvinden. Zowel grote winkels als Fnac, Pabo, Gamma, Torfs en Ici Paris XL maar ook kleinere spelers zoals Hotstof en Protiweb doen mee.